O kolačićima | Melita Manojlović

O KOLAČIĆIMA

Poštovani posjetitelji, ova se internetska stranica koristi mogućnošću pohranjivanja kolačića kako bi brže, jednostavnije i učinkovitije funkcionirala.

Kolačiće koristimo prvenstveno radi poboljšanja vašeg korisničkog iskustva, ali i u svrhu oglašavanja i analitike.

Za prikupljanje i pohranu kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje. Ako nastavite koristiti ovu internetsku stranicu, smatrat ćemo da ste pročitali, razumjeli i prihvatili ono što je navedeno u ovom tekstu i u pravilima privatnosti, tj. smatrat ćemo da ste nam dali dopuštenje za prikupljanje kolačića.

Ako navedene uvjete ne prihvaćate, molimo vas da ne koristite dalje sadržaje s ove web stranice.

Imate li dodatnih pitanja vezanih za kolačiće i pravila privatnosti, slobodno nam se javite mailom na info@melitamcoaching.com.

Kolačiće u svakom trenutku možete izbrisati i blokirati u postavkama svog web preglednika, nakon čega ćete i dalje moći koristiti internetske strance, no postoji mogućnost da neke značajke koje poboljšavaju vaše korisničko iskustvo neće pravilno funkcionirati.

Povremeno ćemo na ovoj internetskoj stranici raditi određene izmjene i smatrat ćemo da ste pristankom na korištenje ove internetske stranice ujedno pristali i na sve potencijalne izmjene sadržaja i uvjeta koje će tijekom vremena biti potrebne.

 

Što su kolačići i zbog čega ih skupljamo?

 

Kolačići (engl. cookies) su skupovi informacija koji se pohranjuju na osobno računalo u trenutku pregledavanja internetske stranice. Kolačići obično spremaju određene postavke vezane uz internetsku stranicu (npr. postavke jezika, adrese i sl.), a ponekad mogu pohraniti i osobne podatke, no samo ako im vi to dozvolite. Internetske stranice inače nemaju pristup informacijama koje im vi niste dali i nemaju mogućnost pristupanja datotekama s vašeg računala. U postavkama svog internetskog preglednika možete odobriti ili ne odobriti zahtjeve za spremanje kolačića, možete brisati kolačiće i sl.

Internetske stranice mogu prikupljati stalne kolačiće (ostaju na računalu nakon zatvaranja web preglednika), privremene kolačiće (uklanjaju se s računala nakon zatvaranja web preglednika), kolačiće prve strane (dolaze s web stranice koju pregledavate) i kolačiće treće strane (dolaze s reklama drugih web mjesta koje se nalaze na web stranici koju pregledavate).

Ova internetska stranica koristi stalne i privremene kolačiće, te kolačiće trećih strana i to prvenstveno zbog poboljšanja vašeg korisničkog iskustva, ali i za mjerenje posjećenosti stranice, prikazivanje oglasa i praćenje konverzija. Svi podaci prikupljeni preko kolačića su anonimni i putem njih se ne može otkriti vaš osobni identitet.

Pomoću kolačića trećih strana (Google i Facebook) možemo prikupljati podatke o načinu na koji koristite ovu internetsku stranicu, o posjećenosti internetske stranice, podatke o IP adresi, o jeziku kojim se služite, operativnom sustavu na vašem računalu i sl. Ti su podaci anonimni i preko njih ne možemo otkriti vaš osobni identitet.

Za potrebe mjerenja posjećenosti ove internetske stranice koristimo servis Google Analytics. Ako želite onemogućiti spremanje kolačića od strane Google Analyticsa, posjetite ovaj link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Ova internetska stranica koristi i Facebook Pixel za praćenje konverzija, tj. Za praćenje učinkovitosti Facebook oglasa. Podaci koje prikupljamo su potpuno anonimni, no želimo vam napomenuti da te podatke Facebook pohranjuje i procesuira u skladu sa svojom politikom upotrebe podataka. Facebook praćenje konverzija omogućuje Facebooku i njegovim partnerima da vam prikazuju oglase na samom Facebook i izvan njega. Na vašem računalu pohranit će se kolačići koji služe u tu svrhu. Svoju suglasnost vezano za ovo područje možete otkazati ovdje:

https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/

Više o Facebookovoj politici upotrebe podataka možete doznati ovdje:

https://www.facebook.com/about/privacy/

 

Kako možete onemogućiti kolačiće?

 

Ako ne želite pohranjivati kolačiće na svom računalu, trebate ih onemogućiti u postavkama svog web preglednika. Ne zaboravite da nam kolačići pomažu da bolje razumijemo vaše preference utemeljene na prošlim aktivnostima na internetskoj stranici, te da u skladu s tim poboljšamo vaše korisničko iskustvo. Nakon onemogućivanja kolačića neke od funkcionalnosti na internetskoj stranici više neće moći biti korištene.

Više informacija o kolačićima, njihovoj ulozi i mogućnostima blokiranja i brisanja možete pronaći na ovome linku:

http://www.youronlinechoices.com/hr/

Ako imate pitanja vezanih uz kolačiće i pravila privatnosti, slobodno nam se javite mailom na info@melitamcoaching.com.