Čovjek nije stroj | Melita Manojlović

Čovjek nije stroj | Melita Manojlović

Čovjek nije stroj

Život je proces. Sve što egzistira mora sazreti, proći neki proces. Energija, misao, situacija, odnos, cilj…

Imate li želje pretvorene u ciljeve ili samo želje, vaš um i duša moraju proći neke faze razvoja.

 

I onda kada se krećete prema tome i kada se krećete od toga.

 

Sve što zatražite, Svemir će vam dati, no treba mu vremena.

U slučaju da ste u situaciji ili odnosu koji vam ne paše, koji ne daje željene rezultate, i to što prolazite je faza koja će vas dovesti do nekog rješenja.

 

Da bi se nešto dogodilo, treba se dogoditi nešto drugo.

Međutim, prečesto se događa da čovjek na svom putu do rješenja, cilja ili idealnog odnosa, odlučuje postojeću situaciju ili odnos u kojem se nalazi prekinuti i iz racionalnog uma donosi zaključke koji su preradikalni.

 

Nagli prekid razbolijeva sustav

 

Ego je taj koji donosi odluke, a takve radikalne odluke duša ne može tako brzo razgraditi.

 

Koliko ste puta započeli neki posao, neko kretanje prema cilju i onda kada je zapelo, naglo prekinuli proces, okrenuli se nečemu drugom i još češće vratili se tamo gdje ste prije bili, na stupanj razvoja niži od onog koji vam slijedi.

 

Koliko puta vam se dogodilo da ste naglo prekinuli jedan odnos iz bilo kojeg razloga ?

 

I nakon toga osjećali se loše??

 

Naime, sve što egzistira mora sazreti i zato niti jedna nagla odluka nije dobra niti za nas niti za ljude oko nas, pogotovo one odluke koje su utemeljene na emocionalnom aspektu.

 

Ne kažem da odnose ne treba prekidati, no za sve u životu postoji vremenski tijek u kojem mozak i cijeli sustav, fizičko i energetsko tijelo neku promjenu mogu podnijeti. I još više, postoji vremenski tijek u kojem se odnosi pa i događaji, ali najviše emocije koje proizilaze iz toga, mogu apsorbirati.

Koliko god bili dobri ili manje dobri odnosi, proces razgradnje odnosa i emocija prije donošenja odluka o promjenama jednostavno mora ići postepeno.

 

Inače, taj nagli prekid razbolijeva sustav.

 

Zato, kad donosite prenagle odluke za prekid situacija ili odnosa, preispitajte se je li sad vrijeme za to. U tu informaciju uključite samo svoje osjećaje. Što vam kaže vaše tijelo, osjećaj i neurološki sustav?

 

Što vam kaže vaš mozak? Može li apsorbirati tu promjenu?

 

I nije bitno koji aspekt života i koliko tešku situaciju vaš ego želi sa svojom odlukom riješiti, znajte da jedno radikalno rješenje, koje emocionalno nije razgrađeno ili nije prirodno razgrađeno nego na silu, proizvodi drugu negativnu energiju koja najčešće proizvodi bolest.

 

Razgradnja emocija i općenito energije mora se dogoditi postepeno, jer procesi se moraju razviti.

Čovjek nije stroj.

Ni jedan biološki otpad u prirodi ne može biti razgrađen unutar kratkog vremenskog roka, tako je i s odnosima, situacijama i emocijama koje su se razvile do određene mjere.

Ne možemo protiv prirode i slobodno mogu reći Boga.

 

Zašto je to tako? Zato što čovjek mora razumjeti, mozak mora povezati i razgraditi informacije kako bi emocije mogle biti razgrađene.

Zato, ne prekidajte odnose i ciljeve prenaglo. Razgovarajte s osobama s kojima smatrate da treba prekinuti odnos koliko god je puta potrebno sve dok ne uspijete razumjeti i razgraditi sve informacije i emocije.

Dajte si vremena i prava da se emocionalna promjena prirodno razgradi i da možete život nastaviti lagano dalje…

U suprotnom, fizički i psihički poremećaji su vaša nova stvarnost.

Nema komentara

Komentiraj!