Radionica Ciljevi_blog

Idete li uz život ili niz život?

Zamislite da se počnete spuštati niz veeliki tobogan koji završava u vodi u kojoj ćete se rashladiti a vani je 40 stupnjeva.
Krenete prema dolje i na pola puta osjetite strah od prepuštanja, strah od sreće koja vas može zadesiti ako se opustite. I zaustavite se.

Voda lije niz tobogan, a vi odlučujete vratiti se natrag koračajući uz tobogan uz sav otpor koji voda i sila zemljine teže pružaju.

Koliko napora za taj način života koji bih nazvala “život uz život” umjesto “život niz život” treba!

 

Koliko puta vam se u životu dogodilo da ste donijeli odluke koje prenaglo zaustavljaju jedan tijek života i energiju koja se pokrenula?

Ići “uz život” znači na silu prekinuti dobre niti koje nas vežu u odnosima, ići “uz život” znači prepustiti se strahovima i tako zaustavljati energiju koja se pokrenula prema naprijed kada su u pitanju neke mogućnosti, ciljevi i dobre situacije koje su ispred vas i koje su vam često predodređene.

 

Ići “uz život” znači donositi odluke koje su uokvirene u samo jednu mogućnost življenja i to obično u onu sigurnu, iz koje se ne postižu ciljevi, iz koje se ne kreće prema naprijed.

 

Ići “uz život” znači ponašati se vojnički prema svojim emocijama koje su dobre unutar odnosa i oduzeti sebi pravo za življenje jednog aspekta života.

Najčešće se događa da zbog strahova odustajemo od odnosa koji su nam zabranjeni ili mislimo da su neodrživi. Odustajemo od ciljeva koje mislimo da nismo zaslužili imati. Zato se vraćamo u sigurnu zonu u kojoj smo dobro, ali ne i najbolje moguće.

Kako se nositi sa životnim repertoarom? Znam, nekad je veliki izazov, no u sebi svatko od nas ima sustav emocija koji nam u svakom trenutku može dati odgovore.

 

Ako donosite odluke ili postavljate ciljeve koji su racionalni, dok istovremeno vaše emocije govore potpuno suprotno, vi tada idete protiv sebe i “uz život”.

 

Kad odlučite krenuti put svog dobrog osjećaja, tada će se i energija pokrenuti prema vašim ciljevima i tada ćete biti u skladu sa životom.

Nema komentara

Komentiraj!