Kreativnost za kreaciju | Melita Manojlović

Kreativnost za kreaciju

U današnjem svijetu koji teži inovacijama i originalnosti, sposobnost kreativnog razmišljanja postaje sve važnija. Bez obzira jeste li djelatnik, manager, poduzetnik, ili student, kreativnost je ključna vještina koja može oblikovati vaš uspjeh i ispunjenje. Kreativnost kreira, osigurava otvaranje prema novim rezultatima i ključno održivost u svijetu oko nas, ali i održivost vlastitog života jer je pokret jedini način za kvalitetnu održivost. U nastvaku vam predstvaljam par savjeta kako razviti i njegovati svoju kreativnost:

 

  1. Otvorite se: Svakodnevica i ustaljeni, poznati obrasci i automatska ponašanja dovode do zasićenja i zatvaranja, apatije i stagnacije.

Sustavu trebaju nova iskustva u područjima koja dosad možda niste istraživali kako bi se pokrenuo i nahranio novom pokretačkom energijom, a samim tim pokrenuo i prema rezultatima. Unutarnji mehanizmi trebaju podmazivanje da bi producirali rezultate, a to su upravo uvođenje novih fokusa, informacija i akcija. Putovanja, knjige, filmovi, ili čak samo razgovori s ljudima na teme koje su potpuno nove mogu potaknuti vašu maštu i otvoriti vrata novim idejama.

 

  1. Svakodnevni mali koraci: Kreativnost je kao mišić koji se mora vježbati. Dajte si vremena za kreativne aktivnosti svakodnevno, bez obzira radi li se samo o razmišljanju o novoj realnosti, o uvođenju novih malih koraka za promjenu, o izradi plana ili malim akcijama koje su pokretačke, svaka od njih otvorit će zlatnu škrinju vaših sposobnosti i potencijala koji će se na taj način optimalno aktivirati. Što više vježbate, to će vaša kreativnost cvjetati, a rezultati će se početi kreirati.

 

  1. Napustite udobnu zonu: Ponekad je potrebno riskirati i izaći izvan granica svoje udobnosti kako biste otkrili nove ideje i perspektive. Nemojte se bojati eksperimentirati i prihvatiti izazove koji vam mogu pomoći da rastete kao kreativna osoba. Udobna zona je dugoročno opasna, zato iz nje treba iskoračiti onda kada je ona još sigurna. Sve ima svoj rok trajanja tako i zona udobnosti, zato budite mudri i preduhitrite taj rok na najugodniji način, kreativnim pokretačima.

 

  1. Budite otvoreni za promjene: Kreativnost često dolazi iz nekonvencionalnih misli i ideja. Budite spremni prihvatiti promjene i prilagoditi se novim situacijama. Ponekad najneobičnije ideje mogu dovesti do najboljih rezultata.

 

  1. Nemojte se bojati pogrešaka: Svaka greška je prilika za učenje. Ne bojte se napraviti grešku jer ona može biti ključni korak prema otkrivanju nečeg novog i inovativnog. Prihvatite svoje greške kao dio procesa rasta i razvoja.

 

Kreativnost je dragocjen resurs koji svatko posjeduje u nekoj mjeri. Slijedeći ove savjete i aktivno radeći na razvoju svoje kreativnosti, možete otkriti neograničene mogućnosti za inovacije i osobni razvoj. Započnite danas i dopustite svojem unutarnjem geniju da zablista!

Nema komentara

Komentiraj!