Samo budi ti! | Melita Manojlović

Samo budi ti!

Volim kad se susretnem s ljudima koji su u skladu i s mojim ciljevima i s mojim “slabostima”. Da! Postoje takvi.
Sjećam se, prije nego što sam upoznala supruga, koliko njih mi je reklo da sam komplicirana. Koliko njih je prebacilo odgovornost na mene, samo zato što se nismo uskladili. Zar moramo? Ne moramo se uskladiti sa svakim, ali što je važnije, ne smijemo odgovornost za neusklađivanje prebaciti na druge.
Ako ne prihvaćamo različitosti onda služimo krutoj orijentaciji koja ima određena kruta očekivanja od nas i drugih ljudi. Takva orijentacija je kao zatvor. Ne daje mogućnost pogleda dalje od tih rešetaka pred nosom.
Najveće greške u životu napravili smo kada smo radili protiv sebe. Zato sam ja još tada odlučila da budem komplicirana i da takva nađem svoju drugu polovicu. Nikad bolju odluku nisam napravila!
Kada smo komplicirani, nekome to služi, a nekome ne. Ako od toga ne možemo odustati, upravo u toj kompliciranosti se krije naš potencijal koji će tek doći na red. I to točno tada kad nađete drugu polovicu koja vas razumije. Koja razumije to što ste “komplicirani” odnosno autentični.
Najvažnije je osvijestiti što za nas znači vaša posebnost (nekome kompliciranost,) očuvati je i tražiti ljude koji su u skladu s tim što netko naziva nedostatak, a to isto vidi kao vašu prednost.
Samo onda kad je tako, kada ste autentični, onda smo usklađeni prema svom cilju! U suprotnom, služimo krutoj orijentaciji i društveno prihvatljivim okvirima iz kojih nema izlaza, a u kojoj ima samo puno napora!
1Komentar
  • Jasmina Storjak
    6. ožujka 2017.

    Draga Melita, danas sam prvi puta posjetila tvoju stranicu i vjeruj mi nisam se pomakla sa stolca dok nisam sve pročitala i prisjetila se tvojih učenja u živo. Toliko sam od tebe naučila na radionicama, a i ovdje u pisanom obliku. Hvala ti od srca što si razumjela bit života i njegovu svrhu i pomažeš drugima da to isto naprave. Veselim se ponovnom, nadam se skorom susretu! LP Jasmina Storjak.

Komentiraj!