Zahvalnost - trebamo li biti zahvalni na negativnim iskustvima? | Melita Manojlović

Zahvalnost - trebamo li biti zahvalni na negativnim iskustvima

Zahvalnost – trebamo li biti zahvalni na negativnim iskustvima?

Ovom prilikom htjela bih vam pojasniti nešto što meni nije bilo jasno kada sam se tek počela baviti temama vezanima za zakon privlačenja. Riječ je, naime, o zahvalnosti na negativnim iskustvima, traumama.

Zahvalnost je vrlo važan aspekt života jer nam služi da se bolje osjećamo, ali i da možemo osvijestiti sebe, svoje životne uvjete, da možemo kreirati itd.

No kako biti zahvalan na lošim stvarima koje su nam se dogodile?

Kao dijete proživjela sam traumu – smrt oca, rat. Kad je zakon privlačenja postao aktualna tema, i zahvalnost se nametnula kao vrlo važan pojam. Smatrala sam da sam kao dijete bila i dobra i zahvalna pa mi nije bilo jasno zašto mi se dogodilo to što mi se dogodilo. Kad je otac poginuo, intenzivno sam počela tragati za odgovorima. No u cijeloj toj priči bila sam dosta tužna i negativna. Pojam zahvalnosti u meni je izazivao snažan otpor jer jednostavno nisam mogla biti zahvalna na tom iskustvu.

 

Iskustva i lekcije

 

Prema zakonu privlačenja, trebali bismo biti zahvalni na svim našim iskustvima jer su iskustva lekcije. Međutim, važno mi je razgraničiti vrstu iskustava i način na koji na njima možemo biti zahvalni. Naime, kad prođemo određeno loše iskustvo, važno je prvo od Svemira zatražiti odgovor i doznati zbog čega nam se to iskustvo dogodilo jer, gledajući na kontraste kao na alat za rast, znamo da nam se svaki kontrast događa kako bismo osvijestili i promijenili neku svoju istinu koja nam više ne služi.

 

Dakle, zahvalnost za iskustva možemo i trebamo dati onda kada spoznamo lekciju koju nam je iskustvo donijelo.

 

Međutim, ako ne spoznamo lekciju, ostajemo u negativnim vibracijama i lošim mislima, tada ne možemo i ne trebamo biti zahvalni no trebamo tražiti odgovor na pitanje o tome zašto nam se to negativno iskustvo dogodilo. Taj odgovor možemo zatražiti od Svemira u meditaciji ili najobičnijim pitanjem. Svemir će nam dati odgovor kroz misli, emociju, intuiciju, kroz neke poruke na koje ćemo naići u svijetu oko nas i sl. Jednostavno zatražite tu pouku znajući da ste dobili iskustvo kao lekciju. Tek kad odgovor stigne, vaš će um kreirati energiju koja će vas podići na vibraciju rješenja i tada ćete moći i zahvaliti na tom iskustvu.

 

Svaka zahvalnost prije tog trenutka spoznaje lekcije zapravo je kontraproduktivna jer tako pristajete na to da vas Svemir ‘muči’, a ništa ne poduzimate po tom pitanju. Svemir će nas ‘mučiti’ kontrastima sve dok ne spoznamo lekciju. Svemir nam to radi jer smo sami zatražili višu vibraciju. Ako nemamo želje, neće biti kontrasta. Ako imamo želju, onda će biti kontrasta jer moramo naučiti nešto da bismo došli do vibracije rješenja.

 

Zato vas molim da svaki put kad vam se dogodi kontrast, prvo pitajte – što mi ova situacija želi reći? Dobit ćete odgovor, ako ne odmah, onda sigurno u roku od par dana – pročitat ćete ga negdje, reći će vam ga prijatelj, susjeda, prodavačica. Vi ćete znati da je to odgovor, da je upravo to ono što vam treba. Nemojte se brinuti, znat ćete.

 

Bivanje u dobrom osjećaju

 

Prethodno opisano predstavlja jedan aspekt zahvalnosti, dok nam drugi aspekt služi za trajno bivanje u dobrom osjećaju, tj. u emocionalnoj stabilnosti, potvrđenosti i prihvaćenosti.

Primjerice, ja sada u ovom trenutku želim razviti jedan svoj projekt, ali ako nisam zadovoljna ovim što sada radim i što imam, vibrirat ću loše pa ću kreirati i sada i u budućnosti loše. Zato je važno da osvijestim sebe u smislu da kažem – ok, ja želim to, znam da ću tamo doći, možda ću proći težak put, možda će biti kontrasta, ali znam da je ovo pravo vrijeme i mjesto za mene; da nisam tu gdje jesam, ne bih stigla tamo gdje trebam biti.

I zato trebam stalno biti u miru.

Kad nam se događaju emocionalne smetnje izazvane nekim vanjskim imputima, npr. sretnemo osobu s kojom nemamo čist račun i dugu ljubav, s kojom smo imali odnos za koji ne znamo čemu je služio, primarno nam je da se tim smetnjama pozabavimo kako bismo mogli i dalje biti u dobrom osjećaju.

 

Ima jedna tvrdnja koja kaže – smetnje imaju prednost. Smetnje koje nam se dogode konstantno će vibrirati u nama i širiti se na sve aspekte našeg života.

 

Dakle, sada ne pričamo o tome da vi neprestano trebate biti u dobrom osjećaju, ja nisam netko tko će vam to reći, već pričamo o tome da biste sve prepreke koje vam se pojave na putu, a osjećate da su vam emocionalno važne, trebali riješiti prve. Iskomunicirajte ih, napravite nešto vezano uz njih, nemojte ih ignorirati jer će u vama stvarati smetnje koje imaju prednost.

Sretno!

 

O zahvalnosti učimo i na radionici ZAKON PRIVLAČENJA.

Nema komentara

Komentiraj!