Živite li prema svojim ili tuđim željama? | Melita Manojlović

Živite li prema svojim ili tuđim željama?

Pitate li se vi ponekad je li život naša slobodna volja doista ili utjecaj na njega ima mnogo drugih čimbenika?
Koliko puta vam se dogodilo da ste mislili da nešto želite i da je to vaša želja, a kada ste ju ostvarili shvatili ste da vi to i ne želite?
Koliko puta ste sami sebi rekli da ste nezahvalni zbog toga i tako se još više zbunili?

Teorija želje i stvarne želje jedna je vrlo zanimljiva teorija koju svakako trebate naučiti.

Pogledajte malo oko sebe, svoje rezultate i općenito život kakav živite. Čini li vam se da ima sličnosti s načinom života vaših roditelja ili nekih drugih ljudi koje ste susretali u životu.
Naravno da ima. Pa vi ste kopija svog života i svega što ste u njemu sreli. Stvorili ste pogled na svijet putem koji se zove život. Sve što znate i koristite od svojih mudrosti, spoznali ste u svom životu. To je tako.
No pitate li se kako je moguće da ste neke stvari u svom životu promašili?
Pa upravo je taj čimbenik mudrosti koju stječemo kroz život jedan ključni razlog zašto u svom životu kreiramo stvari koje ne želimo. Ta mudrost koju stječemo, praktički je umjetna mudrost, nije naša izvorna.
Sigurno se sad pitate kako? Evo objasnit ću.

Naime, svaki čovjek se rađa sa svojom izvornom mudrošću. Ona je jedan faktor koji dobivamo po rođenju i koja je s nama cijeli život. Ona nas nikad ne napušta osim kad mi tako odlučimo.

Odbaciti svoju mudrost smo nažalost primorani još od malih nogu.

Odbaciti svoju mudrost znači prihvatiti tuđa uvjerenja i staviti ih ispred svojih.Problem neuspjeha i neostvarivanja želja je upravo život koji pristajemo živjeti onako kako nam je nametnuto.

Što je rekao ili očekivao tata, mama ili neki drugi iz okruženja, najčešći su razlozi zašto napuštamo svoju mudrost i prihvaćamo tuđe. Na taj način odustajemo od svojih izvornih snaga, ali i želja i donosimo odluke koje nisu u skladu s našom izvornom prirodom. Tako praktički odustajemo od sebe.
Zato je važno da provjerite, prije nego pristupite ostvarivanju ciljeva u životu, što je to što vi zapravo želite ili drugim riječima – je li to što mislite da želite vaša ili nečija želja.

Spoznat ćete koje su vaše, a koje tuđe želje po emocijama.

Kada mislite na svoje želje, ako u proces ostvarenja ulazite s negativnim emocijama, strahom, bezvrijednost, bespomoćnost ili sl., sigurno je da želja nije vaša. Ili bolje rečeno, želja nije u skladu s vašom izvornom snagom. Ako s težinom ulazite u bilo što u životu, to je izvrstan pokazatelj da niste u balansu i da radite stvari koje su vam nametnute.

Zapitajte se tada koje su vaše stvarne želje umjesto ovih za koje mislite da morate imati. Naći ćete odgovor u sebi.
Pozitivne emocije su pokazatelj da ste na mjestu gdje trebate biti. Ako o svojim željama mislite entuzijastično, s ljubavlju i strašću, tada budite sigurni da se krećete putem na kojem ćete biti sretni što god odabrali.

Nema komentara

Komentiraj!