Ne postoji neuspjeh, postoji samo povratna informacija

Ne postoji neuspjeh – postoji samo povratna informacija

Ako se bavite poduzetništvom, često se možete naći u prilično opterećujućoj situaciji kada osjećate da u sebi imate jako puno sposobnosti, ali one nikako ne mogu izaći na vidjelo. Što napraviti u takvoj situaciji?
Prije svega trebali biste pogledati kroz kakve situacije svakodnevno prolazite i kako se u tim trenutcima osjećate.
Kako su poduzetnici konstantno u određenoj fazi razvoja, često imaju velika očekivanja od sebe i od svoga posla. Ako se ta očekivanja ne ostvare, počinjemo razmišljati negativno o sebi, poslu ili ljudima s kojima surađujemo.
Faza razvoja postoji s razlogom, budući da ju moramo proći kako bismo došli do novog stupnja razvoja. U toj fazi ćemo ponekad napraviti grešku, ponekad nećemo znati nešto napraviti, ponekad ćemo sve napraviti idealno, ali u svakom slučaju bitno je ne donositi negativne emocije i nastaviti dalje uvažavajući povratnu informaciju i iskustvo koje smo dobili.

 

Ostanite u dobroj emociji

 

Uvijek moramo izvući pouku iz naših iskustava jer ako tako razmišljamo ostat ćemo u visokoj vibraciji i dobrom osjećaju.
Donijet ćemo pozitivnu emociju i pozitivne zaključke koji su najvažniji za naš posao. Najgore što možemo napraviti nakon pogreške je pomisliti da smo neuspješni, jer si tako dajemo sugestiju da smo neuspješni i tako postajemo neuspješni i posustajemo.
Umjesto toga, trebamo uzeti povratnu informaciju i taj neuspjeh početi zvati svojim najboljim korakom ikad jer da nismo napravili tako, ne bismo znali kako treba.
Kada ostanemo u dobroj emociji i donosimo pozitivne zaključke, tada dobro kreiramo i krećemo se prema naprijed. S druge strane, kada donesemo negativan zaključak vraćamo se nekoliko koraka unazad i na koncu odustajemo. Nemojte biti takvi, uzmite feedback iz svih vaših pogrešaka, uzmite povratnu informaciju, osjećajte se dobro u tome i uspjet ćete.
I za kraj, svima onima koji žele ozbiljno raditi na unapređenju svoga poslovanja, ali i na podizanju kvalitete privatnog života, savjetujem edukaciju NLP Praktičarski! NLP je psihološko-komunikacijski model čije metode koriste najuspješniji ljudi diljem svijeta. Koristite ga i vi za izgradnju sigurnog puta do uspjeha!

Nema komentara

Komentiraj!