Kako sam pokrenula svoj svijet prema naprijed | Melita Manojlović

Melita Manojlović | blog

Kako sam pokrenula svoj svijet prema naprijed

Na današnji dan prije 10 godina, prvi put sam došla u Zagreb, a tri mjeseca kasnije udala se i ostala tu.
Na današnji dan prije sedam godina bila sam polaznik edukacije NLP praktičarski koja mi je promijenila život jer sam do tada živjela u raljama života, prepuštena programima koje sam u sebi imala, koji mi nisu dozvoljavali da se pokrenem, da balansiram privatni i poslovni život.
Na današnji dan prije pet godina započeo je moj rad s ljudima, imala sam dva klijenta i nadu za bolje sutra.
Na današnji dan prije godinu dana tražila sam veliki ured za najam jer mi je onaj prije postao mali.

Sjedim danas u uredu i čekam klijenta, uživam u činjenici da je još jedan cilj postignut – moj vlastiti ured. Gledam oko sebe što još treba napraviti pa da ured bude potpuno opremljen. Osjetim veliku zahvalnost za sve što sam postala i sve što sam stvorila oko sebe, uz prisjećanje na sva stanja koja su prošla i bila prije.

Vrijeme za rezimiranje života

Ostvarenje jednog sna, kao što je vlastiti ured, dogodio se u ovoj godini, a u godinama prije ove prošla sam različite faze. Nekad je bilo jednostavno, no često nije. Ali svaka faza bila je još jedan postignut cilj.

Pišem vam ovo i zbog sebe i zbog vas. Zbog vas da shvatite koliko možete, a zbog sebe da rezimiram svoj život.
Trčimo tako kroz život pa nekad dođe vrijeme za rezimiranje svega što se događalo i što smo prošli do sada, što smo stigli i postigli.

 

Tijekom cijele godine tu sam sa svojim radionicama, edukacijama, individualnim pristupom koji vam omogućuje promjenu, no taj jedan dan kada rezimiram svoj život vam može puno poslužiti da osvijestite koliko su tehnike NLP–a i sve što radim s vama moćne i koliko život mijenjaju na bolje.

 

Navela sam ukratko što sam prošla u ovih 10 godina. Kad sam došla u Hrvatsku, nije baš bilo izgleda da ću biti ovo tko jesam sada. I znalo je biti jako teško jer promijenila sam sredinu, ljude, ali nisam odustala. Bila sam i na dnu kada sam mislila da za mene ovdje nema sreće. Sjećam se tih depresivnih stanja koja sam prošla jer se nisam mogla pomjeriti ni mrvicu naprijed.

 

A onda se pojavio NLP. Jer sam tražila. Molila sam Svemir za rješenje. On mi je omogućio da skinem sa sebe sve okove neuspjeha, da se riješim svih negativnih misli i uvjerenja koja su kreirala moju krivu stvarnost i da krenem prema naprijed.

 

Ako mislite da je to sve, varate se. Ta promjena mjesta boravka meni je bila samo jedna od promjena i bila je samo jedan od šamara koje mi je život podario da me nečemu nauči.

Prije toga bila sam ja na daleko većem dnu. Baš nekako u ovo vrijeme prije 25 godina.

 

Kako sam se podigla s dna

 

Dovoljno je da kažem da sam se rodila u Bosni, a djetinjstvo sam provela tako što sam mislila kako ćemo preživjeti i zadovoljiti fiziološke potrebe.
Zato što sam u jednoj paklenoj noći izgubila sve. Ostala sam bosa i zajedno s majkom bila primorana graditi život nanovo iz temelja. Doslovno bosa. I ona i ja. Otac je poginuo. Sve što su izgradili tamo, ostalo je, a mi smo morali otići. Spasiti samo živu glavu. I tako je i bilo.
Nekad nam se čini da je nepravedno što život ide dalje. Na današnji dan prije 25 godina mislila sam upravo to da je nepravedno što život ide dalje. Skrhana od traume koju sam preživjela, na prvu sam tako mislila.

 

Ali, brzo sam odlučila da mogu bolje misliti i da mogu popraviti kvalitetu života. I počela. Jednom kad počneš, nema natrag, samo naprijed ideš. Na tom putu ispred sebe uvijek moraš imati cilj. Jer bez njega ne znaš kamo ideš.

 

Ciljeve postavljamo tako da su oni malo veći od nas, a čim postignemo jedan, postavljamo drugi i tako se krećemo prema naprijed.
Stepenicu po stepenicu, cilj po cilj, tako sam se kotrljala kroz život.

Ja nisam odustala, a mogla sam se predati. Vjera u život, u sebe, u ljude oko sebe, oprost i ljubav u srcu iskreirali su da sam danas tu gdje jesam. Prekrasna obitelj, kućica u cvijeću, sreća i zajedništvo, puno prijatelja i dragih ljudi oko mene, posao snova i svakodnevni napredak su moja nova stvarnost.

Prošlo je 25 godina otkad sam ostala bosa, prošlo je 10 od dolaska u Zagreb, prošlo je 7 od edukacije i godina od želje da imam svoj ured u kojem sada stvaram NLP & COACHING centar, jedan od jačih u Hrvatskoj. U kojem god stanju sam bila, najprije sam postavila cilj, vjerovala u njega i nikad nisam odustajala. Sanjala sam velike snove, uvijek znala da moram raditi na sebi i učiti još i još da bi se kretala prema naprijed. I uspjela sam.
Danas živim svoje snove, a znate već da sanjam nove… Tako da ću vam za godinu dana na današnji dan pisati o mojoj novoj stvarnosti koja će biti još nevjerojatnija u usporedbi s ovom koja danas izgleda nevjerojatno…

 

Tako da, na današnji dan, jedina poruka koju vam želim poslati je ova: kad sam mogla ja iz onih životnih uvjeta i tragedija koje sam prošla, možete i vi! Možete još daleko više od mene.

 

Krenite i postavite sebi cilj s kojim ćete zakoračiti jednu stepenicu naprijed. Jednu po jednu… Na današnji dan za godinu dana imat ćete rezultate koji će biti nevjerojatni.

Ne odustajte i ne mislite da ste najpametniji sa svojim znanjem sada i ovdje, već učite i radite na sebi jer uvijek ima još znanja i još mogućnosti koje su vama nepoznate. Uvijek ima još prostora za vaš osobni rast i za vaš osobni napredak.

 

Svaki dan imate mogućnost za napredak, a u mom NLP trening centru imate posebnu priliku zakoračiti u sasvim novo razdoblje kroz edukaciju NLP Praktičarski, koja traje 130 sati i osigurava sve potrebne alate za potpunu transformaciju vašeg poslovnog i privatnog života. Pridružite se grupi koja je odlučila uzeti život u svoje ruke!

Također, prisustvovati možete i besplatnom predavanju UVOD U NLP kako biste doznali što sve stoji iza pojma “NLP” i kakve mogućnosti vam pružaju NLP edukacije.

Ne propustite i ovaj put da za godinu dana na današnji dan kažete da ste ponosni na sebe jer ste u boljoj stvarnosti nego godinu dana prije.

Voli vas vaša Melita!

Nema komentara

Komentiraj!