Postavljanje ciljeva, Malita Manojlović

Postavite ciljeve precizno

Sigurno ste već čuli da su ciljevi jako važni u životu, da ih je potrebno pravilno postaviti i da je čovjek bez ciljeva kao brod bez navigacije. Sve je to točno, no pitanje je: kako te ciljeve pravilno postaviti? Zamislite da imate svoj Svemir i da vas vaš Svemir može odvesti na koje god mjesto želite, može vam pomoći da postignete što god želite i može manifestirati što god ste zamislili. Jedino što mu treba jest naredba, odnosno input koji će objasniti što želite.

 

Kako pravilno postaviti cilj?

 

Uzmimo za primjer da Svemiru kažete: znaš, Svemire, ja želim novi posao. I Svemir vas odvede u drugu tvrtku, na slično radno mjesto, s manjom plaćom ali boljom radnom atmosferom. I onda, kada vam se to dogodi zapitate se što ste to bogu skrivili pa vam se to stalno događa? Ništa niste skrivili, naprosto niste dobro definirali što želite. Vaš Svemir će vas odvesti tamo gdje želite samo ako to precizno odredite. Ako vam je trenutno potrebna promjena posla jer niste zadovoljni nekim aspektima posla koji trenutno obavljate, tada trebate vrlo precizno definirati što točno želite. Ni bolji ni drugi posao nisu rješenje.

 

Svom Svemiru morate reći što je to točno što želite bolje i drugačije. Morate točno definirati je li to posao s većom plaćom, je li to drugo okruženje, druga tvrtka, podrazumijeva li to promjenu posla, način kako radite, mjesto u kojem boravite i sl. Dakle, Svemiru je potrebno dati što više detalja. Naravno da to možete zapisati i važno je zapisivati svoje ciljeve, međutim, ono što je najvažnije je definirati što točno želite jer će vas tako Svemir odvesti na ono mjesto na kojem želite biti.

 

Sve o ciljevima i o tome kako ih postići, bili oni privatne ili poslovne naravi, možete naučiti na edukaciji NLP practitioner! 🙂

Nema komentara

Komentiraj!