Što je NLP | Melita Manojlović

ŠTO JE NLP?

Ovom prilikom htjela bih vam ukratko objasniti što je to NLP, čemu služi i kako ga možemo koristiti. Naime, puno je vas zainteresirano za NLP edukacije, međutim, malo je nejasno svima vama što je zapravo taj NLP. Mnogi su čuli da su edukacija i trening fantastični, da pomažu u različitim segmentima života, a svima onima koji još nisu imali iskustva s ovim tehnikama, iste ću pokušati ukratko približiti ovim tekstom.

 

Neuro-lingvističko programiranje (NLP) je psihološko-komunikacijski model koji objašnjava ljudsko ponašanje. Sadrži modele koji predstavljaju ključne parametre za objašnjavanje ljudskog ponašanja, ali i za promjenu tog ponašanja.

 

Preciznije rečeno, NLP omogućuje promjenu naših unutarnjih, mentalnih procesa koji su uzrok našeg ponašanja.

 

Sve ono što se nalazi u nama, unutar našeg neurološkog sustava, upravlja našim sposobnostima i ponašanjem. Nekad u životu stekli smo određena uvjerenja i ona upravljaju našim ponašanjem. Sve blokade, sve strahove koje ne želimo imati u životu, bilo da je u pitanju posao ili privatni život, možemo promijeniti uz pomoć treninga, tj. edukacije. Ona najprije teoretski objašnjava sve te psihološke modele, a onda daje rješenja za to kako postati bolja verzija sebe, kako unaprijediti svoje sposobnosti, tj. resurse, kako upravljati svojim životom i prepoznati sve te procese koji se nalaze u nama, te kako ih usmjeriti prema ostvarenju svojih ciljeva.

 

Na ovaj način možemo promijeniti strategije i uvjerenja koja nam u životu ne služe.

 

NLP zapravo cijelo vrijeme objašnjava kako se postavljaju ciljevi jer su ciljevi najvažniji segment ljudskog postojanja. Osvještavanjem svojih resursa i sposobnosti dolazimo do spoznaje o tome kako sami sebi možemo pomoći, tj. kako se možemo usmjeriti prema ostvarenju postavljenih ciljeva.

 

NLP se danas uspješno koristi na područjima osobnog rasta, poslovanja, u pedagogiji, coachingu, menadžmentu, psihoterapiji, obrazovanju, zdravstvu, sportu i mnogim drugim područjima.

 

NLP practitioner je mentalni trening o kojem više možete doznati putem web stranice.

Prijaviti se možete putem maila na info@melitamcoaching.com ili putem obrasca na web stranici na kojoj također možete preuzeti i besplatnu NLP brošuru.

 

 

Nema komentara

Komentiraj!