Melita Manojlović, NLP

Ne pronalazite put do svojih ciljeva? Zakoračite izvan poznatoga!

Je li vam se ikada dogodilo da za neke ciljeve jednostavno nemate motivaciju? Da se jednostavno nikako ne možete pokrenuti prema njima?

Ako je, zapitajte se za početak jesu li ti ciljevi uistinu vaši, tj, čiji su to ciljevi prema kojima se jednostavno ne možete pokrenuti. Mi ljudi, kad nam je neki cilj dovoljno atraktivan, obično jako brzo počnemo poduzimati određene radnje kako bismo ga postigli jer je to u našem interesu. Zato je dobro na početku razjasniti je li cilj koji ste si postavili, a za koji nemate motivaciju, doista vaš, tj. je li doista u vašem interesu.

Također, postoji još jedna kategorija programa koji pokreću naše ponašanje i koji nas drže podalje od ciljeva koje smo si zacrtali. Sudeći prema toj kategoriji, mi ljudi neke ciljeve postižemo tek kada nam patnja postane dovoljno velika. To znači da čekamo da nas situacija u kojoj se trenutno nalazimo dovede do samoga dna.

 

Ne čekajte da patnja postane dovoljno velika

 

Prije nego što sam upoznala NLP, mislila sam da za mene jednostavno ne postoje rješenja iako sam poduzimala puno toga kako bih si pomogla, na najbolji način za koji sam tada znala. Tek kad sam došla do samog dna, shvatila sam da su možda ona rješenja o kojima sam ja neprestano razmišljala jednostavno dala svoje, da su se ‘potrošila’. Shvatila sam da, ako želim dobiti nova rješenja, moram dobiti nove uvide – moram čuti nešto novo, spoznati nešto novo i razumjeti kako mogu doći do novih rješenja.

Velika većina nas, nažalost, potroši jako puno vremena prije nego spozna da postoje i druga rješenja, osim onih koja su nam trenutno poznata. Većina nas predugo poduzima iste ili slične korake koji dovode do istih ili sličnih rješenja, čekajući da patnja postane dovoljno velika, da depresija i anksioznost potpuno zavladaju našim životima prije nego poduzmemo nešto drugačije. Čekamo da dođemo do dna kako bismo počeli mijenjati. Tek tada se sjetimo npr. da postoji Google putem kojega možemo pronaći radionice, edukacije, lifecoacheve i sl.

Ako ste u situaciji da još uvijek niste došli do tog dna, a imate određene želje i ciljeve, preporučila bih vam da ne čekate da patnja postane dovoljno velika jer, simbolično rečeno, jednom kad se loptica spusti niz to veliko brdo, jako ju je teško vratiti nazad. Zaustavite svoju ‘lopticu’ na polovici brda, zakoračite izvan poznatoga, upišite se na edukaciju/radionicu, naručite se na individualne sesije, postavite svoje ciljeve, bavite se sobom, bavite se svojim unutarnjim programima.

 

Jedina istinska promjena koja se može dogoditi je promjena u vama – nakon toga posljedično se događaju promjene i u vašoj realnosti.

 

Da bi novi početak bio uistinu na vašu radost i da bi vam donio u život stvarne rezultate, pridružite nam se na edukaciji NLP Praktičarski! Više informacija i obrazac za prijavu možete pronaći na web stranici!

Nema komentara

Komentiraj!